Najnowsze artykuły

Glutaminian sodu – trucizna dobrze ukryta w żywności

Glutaminian sodu, jest niebezpieczną neurotoksyną niszczącą komórki mózgowe, sprzyja otyłości, chorobom wątroby, bezpłodności u kobiet, powoduje migreny, ADHD i problemy zdrowotne związane z sercem. Jest dodawany prawie do każdej przetworzonej żywności. Rosnąca świadomość konsumentów powoduje, że producenci żywności dodają do „żywności” ten szkodliwy składnik pod innymi postaciami.

Czytaj dalej »

Kurkuma – magiczna przyprawa

Kurkuma to magiczna przyprawa, która ma niezwykłe właściwości lecznicze. Ma ponad 600 potencjalnych zastosowań profilaktycznych i terapeutycznych. W tym naturalne działanie przeciwnowotworowe. Korzyści ze stosowania kurkumy są zdumiewające i są one doskonale zbadane przez dziesiątki instytutów naukowych na całym świecie.

Czytaj dalej »

Co jest zdrowsze: warzywa, czy owoce?

Które warzywa zawierają najwięcej cennych dla zdrowia składników? Czy więcej jest ich w warzywach, czy w owocach? Które są najzdrowsze? Jak je porównać? Zaskakującą odpowiedź na te pytania znaleźli naukowcy z William Paterson University. Zgadnij, jaki naturalny produkt spożywczy znalazł się na pierwszy miejscu?

Czytaj dalej »

Zioła wspomagające usuwanie grzybów z organizmu

Mało kto zdaje sobie sprawę z tego jak wiele chorób spowodowanych jest zatruciem organizmu grzybami. Najczęściej występujący grzyb – Candida albicans – wywołuje, między innymi, cukrzycę, astmę, choroby żołądka i jelit. Jest trudny do zniszczenia, bowiem szybko uodparnia się na leki.

Czytaj dalej »

Naturalne metody na zbyt wysoki cholesterol

Istnieje wiele naturalnych produktów spożywczych, które pomagają zmniejszyć zbyt wysoki cholesterol. Zanim sięgniesz po potencjalnie niebezpieczne leki, takie jak statyny, zmień po prostu dietę. Oto kilka produktów, które mogą obniżyć poziom cholesterolu i chronią serce.

Czytaj dalej »

Rtęć w szczepionkach i autyzm

Nowe badania ujawniają związek między zawartością rtęci w szczepionkach, a autyzmem. Wstrzykiwana niemowlętom i dzieciom rtęć powoduje nie tylko autyzm, ale również reakcje alergiczne, opóźnienie w rozwoju, zaburzenia neurologiczne, a nawet śmierć.

Czytaj dalej »